Działalność, którą prowadzę, polega na przetwórstwie mleka krowiego pochodzącego głównie z własnego gospodarstwa. Wytwarzam gamę produktów mlecznych, tj. jogurty, kefiry, sery i twarożki, z których..
Swą działalność, o urokliwej nazwie, „Zielony Zakątek” prowadzę na terenie wsi Zgniłe Błoto. Jest to miejsce z tajemniczym ogrodem pełnym zakamarków, stworzone z miłości do..
Jako artysta plastyk, a przede wszystkim pasjonatka sztuki zajmuję się malowaniem obrazów, głównie o tematyce przyrodniczej, oraz rzeźbiarstwem. Swoje prace sprzedaję m.in. podczas jarmarków sztuki,..
Warsztaty kreatywno-plastyczne dla dzieci prowadzone są przez instruktora w Gminnym Centrum Kultury Sportu Turystyki i Rekreacji w Dzierżąznej. Mają charakter edukacyjny, ściśle związany z lokalną..
Oferujemy wynajem domków letniskowych, drewnianych, wolnostojących w spokojnej i malowniczej okolicy. Lokalizacja naszego ośrodka spełni oczekiwania przede wszystkim osób poszukujących kontaktu z przyrodą. Prowadzone domki..
Zajmuję się tworzeniem ceramiki artystycznej oraz użytkowej. Spod moich rąk wychodzą anioły, biżuteria oraz naczynia. Przez wiele lat działalności uczestniczyłam w wystawach ceramicznych, przede wszystkim..
Podczas intensywnych prac przy budowie autostrady przebiegającej przez Parzęczew, wydobyto dzban z monetami pochodzącymi z XIII wieku, które najprawdopodobniej zostały zakopane przez tamtejszych mieszkańców, lub..
Moja działalność polega na kreowaniu ręcznie robionych na szydełku, firan, serwet i obrusów. Zajmuję się tym od ponad 20 lat. Obecnie, oferowane przeze mnie produkty..
Piekarnia „Kaczeńcowa Przemysław Klementowski”, to przede wszystkim grupa fachowców z ponad 25 letnim doświadczeniem, dla których praca w piekarni, to nie tylko zarabianie pieniędzy… ale..
SUMEX to kompleks restauracyjno wypoczynkowy położony nad zbiornikiem Jeziorsko prowadzony przez Krystynę i Jana Łukasików od 1994 roku. Specjalnością naszej kuchni są dania rybne przygotowywane..
SUMEX to kompleks restauracyjno wypoczynkowy położony nad zbiornikiem Jeziorsko prowadzony przez Krystynę i Jana Łukasików od 1994 roku. Specjalnością naszej kuchni są dania rybne przygotowywane..
Pszczelarstwo to moja pasja. Zaszczepił ją we mnie mój pradziadek, Stanisław Szymczak, który od czasów II wojny światowej prowadził swoją pasiekę w sąsiedniej miejscowości Jeziorko…