Kategoria: Produkt spożywczy
Pszczelarstwem zajmuję się od kilku lat. Wcześniej pomagałem ojcu przy jego ulach, które znajdują się na Podlasiu. Od kilku lat mieszkam w Grotnikach i to..
Trudzę się hodowlą owiec oraz produkcją serów z zastosowaniem tradycyjnych metod. Surowce wykorzystywane w przetwórstwie mleka pozyskuję od lokalnych dostawców. Jogurt z wsadem z kwiatu..
Choć zalewajkę spotyka się w wielu regionach kraju, to pierwsze wzmianki na jej temat pochodzące z XIX wieku, wskazują okolice Łodzi, jako miejsce powstania zupy…
Trudzę się wytwarzaniem i sprzedażą produktów pszczelarskich nieprzetworzonych, w tym miodu i pyłku pszczelego. Pasja, którą stanowi dla mnie pszczelarstwo, towarzyszy mi od wielu lat…
Działalność, którą prowadzę, polega na przetwórstwie mleka krowiego pochodzącego głównie z własnego gospodarstwa. Wytwarzam gamę produktów mlecznych, tj. jogurty, kefiry, sery i twarożki, z których..
Swą działalność, o urokliwej nazwie, „Zielony Zakątek” prowadzę na terenie wsi Zgniłe Błoto. Jest to miejsce z tajemniczym ogrodem pełnym zakamarków, stworzone z miłości do..
Podczas intensywnych prac przy budowie autostrady przebiegającej przez Parzęczew, wydobyto dzban z monetami pochodzącymi z XIII wieku, które najprawdopodobniej zostały zakopane przez tamtejszych mieszkańców, lub..
Piekarnia „Kaczeńcowa Przemysław Klementowski”, to przede wszystkim grupa fachowców z ponad 25 letnim doświadczeniem, dla których praca w piekarni, to nie tylko zarabianie pieniędzy… ale..
SUMEX to kompleks restauracyjno wypoczynkowy położony nad zbiornikiem Jeziorsko prowadzony przez Krystynę i Jana Łukasików od 1994 roku. Specjalnością naszej kuchni są dania rybne przygotowywane..
SUMEX to kompleks restauracyjno wypoczynkowy położony nad zbiornikiem Jeziorsko prowadzony przez Krystynę i Jana Łukasików od 1994 roku. Specjalnością naszej kuchni są dania rybne przygotowywane..
Pszczelarstwo to moja pasja. Zaszczepił ją we mnie mój pradziadek, Stanisław Szymczak, który od czasów II wojny światowej prowadził swoją pasiekę w sąsiedniej miejscowości Jeziorko…
Historia wypieku chleba w miejscowości Biała sięga roku 1903. Receptura była przekazywana z pokolenia na pokolenie drogą ustną. Stąd każdy dom i każda gospodyni wypiekała..