Rodzinnych Świąt
Kapituła Certyfikacji Marki Lokalnej „SMAK WSI przetrwał w naszych produktach” dołącza się do życzeń LGD „PRYM”.
Co, gdzie, kiedy.
Kapituła Certyfikacji Marki Lokalnej „SMAK WSI przetrwał w naszych produktach” dołącza się do życzeń LGD „PRYM”.
Rozpoczynamy nabór wniosków do II edycji certyfikacji Marki Lokalnej „SMAK WSI przetrwał w naszych produktach”. Na stronie, w zakładce CERYFIKACJA, znajdziecie Państwo informacje i dokumenty. W przypadku wątpliwości i pytań prosimy o kontakt.
Po bezpośrednich spotkaniach z Wnioskodawcami i obradach, Kapituła w dniu 11 lipca br. podjęła uchwałę dotyczącą przyznania Certyfikatów Marki Lokalnej „SMAK WSI przetrwał w naszych produktach”. Kapituła Certyfikacji Marki Lokalnej pozytywnie oceniała 26 z 27 złożonych wniosków, przyznając im minimum po 12 punktów (średnia arytmetyczna z przyznanych punktów przez poszczególnych Członków Kapituły), tym samy przyznała…
I edycja Certyfikacji Marki Lokalnej przedłużyła się przez pandemię do 30 maja 2021 roku. Do wniosków złożonych w pierwszym terminie, doszły kolejne. W sumie Kapituła musiała ocenić 27 produktów, usług, wydarzeń. Kapituła miała cały czas wgląd online w złożone dokumenty, a wątpliwości przy ustalaniu punktacji mogła rozwiać podczas wizyt. W ciągu dwóch dni odwiedziliśmy 21…
Szanowni Państwo, za nami trudny rok 2020, a początek 2021 nie wróży żebyśmy szybko doczekali się powrotu całkiem normalnego funkcjonowania. Specyficzne warunki wymuszają niekonwencjonalne działanie. Dlatego przedłużamy okres naboru wniosków, do czasu ustabilizowania się sytuacji epidemicznej. O planowanym zakończeniu naboru poinformujemy z odpowiednim wyprzedzeniem. Zachęcamy do kontaktu mailowego lub telefonicznego i zapraszamy do składania wniosków…
30 października br. zakończył się pierwszy nabór wniosków o przyznanie Certyfikatu Marki Lokalnej SMAK WSI przetrwał w naszych produktach. Wpłynęło 21 wniosków reprezentujących wszystkie kategorie. Niestety 3 z nich musieliśmy, w trakcie weryfikacji, odrzucić, ze względu na śmierć wnioskodawcy. Obecnie trwa weryfikacja kryteriów formalnych, a następnie Kapituła rozpatrzy wnioski pod względem spełniania kryteriów merytorycznych. Ze…
Pierwsze spotkanie Kapituły Certyfikacji Marki Lokalnej odbyło się łącznie ze spotkaniem roboczym, rozpoczynającym nabór wniosków do tegorocznej certyfikacji. Członkowie Kapituły wybrali spośród siebie Przewodniczącą, którą, jednogłośnie została Agnieszka Kwiatkowska. W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele partnerskich gmin, członkowie Zarządu LGD „PRYM” i RLGD „Z Ikrą”, członkowie organizacji pozarządowych i przedsiębiorcy. Przedstawiliśmy uczestnikom zrealizowane do tej pory…
W niedzielę, 20 września br., w Uniejowie na terenie nad Wartą, odbyły się Dożynki Wojewódzkie. Pierwszy raz stoisko Lokalnej Grupy Działania „PRYM” promowało markę lokalną „Smak Wsi przetrwał w naszych produktach”. Tym razem jeszcze nie ustawiała się kolejka chętnych, którzy chcieliby dowiedzieć się czegoś więcej na temat certyfikacji, ale jesteśmy przekonani, że już niebawem tak…
W dniu 9 września 2020 roku Zarząd Lokalnej Grupy Działania „PRYM” uchwałą nr 40/2020 powołał członków Kapituły marki lokalnej „Smak Wsi przetrwał w naszych produktach”: Lidia Antczak Dyplomowana dietetyczka, instruktorka fitness, trener personalny. Uczestniczyła w projekcie współpracy „Punkty Aktywnego Wypoczynku”, gdzie podczas uroczystych otwarć siłowni plenerowych prowadziła zajęcia mające na celu zapoznanie z możliwościami efektywnego…
Ostatnie spotkanie partnerów w ramach realizacji projektu współpracy „Marka lokalna szansą rozwoju regionu” za nami. Tym razem gościła nas LGD „Dolina Baryczy”. To były intensywne dwa dni, dużo ciekawych miejsc, ludzi z pasją, dużo inspiracji. Największe wrażenie zrobił na wszystkich Kreatywny Obiekt Multifunkcyjny z Muzeum Bombki i szkołą społeczną im. Astrid Lindgren, izbą pamięci Druha…
W dniach od 13 do 16 października 2019 partnerzy projektu wzięli udział w wizycie studyjnej w Niemczech, na terenie partnera zagranicznego projektu: ARGE Fisch im LAndkreis Tirschenreuth e.V.. Celem wizyty było zdobycie dobrych praktyk w procesie zarządzania i promocji marką lokalną oraz przeniesienie ich na grunt polskich partnerów projektu. Uczestnicy mieli możliwość zapoznania się z…
Ponad 80 osób wzięło udział w szkoleniu pn. „Rozwój przetwórstwa i rękodzieła lokalnego w praktyce”, które było zorganizowane przez LGD Zielony Pierścień w dniach 18-19 w Bochotnicy koło Kazimierza Dolnego. W zajęciach uczestniczyli przedsiębiorcy, rolnicy, osoby, które planują uruchomić działalność opartą na produktach lokalnych oraz przedstawiciele sześciu partnerów projektu. Przedstawiciele Lokalnej Grupy Działania „Zielony Pierścień”…
W Strykowie w Hotelu 500 zorganizowaliśmy pierwsze spotkanie robocze przedstawicieli wszystkich Partnerów projektu „Marka lokalna szansą rozwoju regionu”. Celem spotkania było omówienie szczegółów projektu, ustalenie harmonogramu działania oraz zasad współpracy przy poszczególnych zadaniach. Długo czekaliśmy na możliwość realizacji tego projektu, dlatego jesteśmy wszyscy pełni energii i chęci do działania.
Dzisiaj, w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego, po wielu perypetiach podpisaliśmy umowę na realizację projektu współpracy pn. „Marka lokalna szansą rozwoju regionu”