Kategoria: Produkt spożywczy
Historia wypieku chleba w miejscowości Biała sięga roku 1903. Receptura była przekazywana z pokolenia na pokolenie drogą ustną. Stąd każdy dom i każda gospodyni wypiekała..
Pasieka składa się z 40 rodzin pszczelich. Umiejscowiona jest pod lasem, przy stawach rybnych. Część pasieki funkcjonuje jako pasieka wędrowna. Działalność prowadzę w ramach rolniczego..
Jako piekarz pracuje od 1983 roku, zaczynałem od nauki zawodu. Po 10 latach pracy w spółdzielni, postanowiłem pracować na własny rachunek. Moja firma powstała w..
Jako piekarz pracuje od 1983 roku, zaczynałem od nauki zawodu. Po 10 latach pracy w spółdzielni, postanowiłem pracować na własny rachunek. Moja firma powstała w..
Serdecznie zapraszamy Państwa na pyszne pierogi domowe wyrabiane na miejscu według tradycyjnych receptur mojej mamy i babci. Potrawy Pierogarni „Złote Jabłko” wytwarzamy bazując jedynie na..
Przetwórstwo mleka koziego i wyrób ekologicznych serów oraz innych produktów mlecznych. Obecnie stado kóz liczy 37 sztuk, w tym 25 sztuk dojnych kóz mieszańców rasy..
Swoją przygodę z pszczołami zaczęłam około 30 lat temu. Zaczynałam od 5 uli i starej, ręcznej miodarki na trzy ramki, nie dokupowałam rodzin pszczelich, sama..
Gospodarstwo Rolno-Rybackie Bełdów gospodaruje na 300 ha gruntów, z czego 150 ha stanowią stawy hodowlane. Na pozostałych 150 ha gruntów produkowane są zboża, które w..
Nasza masarnia jest małą masarnią tradycyjną. Mamy własną hodowlę zwierząt, opieramy się na starych recepturach, wędzimy w tradycyjnej wędzarni opalanej drewnem, zbudowanej z wykorzystaniem, najnowszej,..