Jogurt kozi z wsadem z kwiatu z czarnego bzu | SEROWARNIA CZARNA OWCA Przemysław Rajski
Trudzę się hodowlą owiec oraz produkcją serów z zastosowaniem tradycyjnych metod. Surowce wykorzystywane w przetwórstwie mleka pozyskuję od lokalnych dostawców.
Jogurt z wsadem z kwiatu z czarnego bzu na stałe zagościł w mojej ofercie, ciesząc się ogromnym powodzeniem. Jego jakość tkwi przede wszystkim w wysokich parametrach stosowanego mleka, potwierdzonych licznymi certyfikatami i badaniami. Mleko kozie, w przeciwieństwie do krowiego, zawiera więcej białek serwatkowych. Białka te są mniej alergizujące od białek kazeinowych mleka krowiego, a przy tym – lepiej trawione przez ludzki organizm. Ponadto, jogurt nie zawiera cukru oraz innych substancji chemicznych. O jego niepowtarzalnym smaku decyduje ekologiczny wsad z kwiatu czarnego bzu. Podobnego wyrobu próżno szukać na sklepowych półkach przepełnionych wyrobami będącymi efektem produkcji masowej.
Serdecznie zapraszam do posmakowania moich smakołyków.