Jogurt kozi z wsadem z kwiatu z czarnego bzu | SEROWARNIA CZARNA OWCA Przemysław Rajski

Trudzę się hodowlą owiec oraz produkcją serów z zastosowaniem tradycyjnych metod. Surowce wykorzystywane w przetwórstwie mleka pozyskuję od lokalnych dostawców.

Jogurt z wsadem z kwiatu z czarnego bzu na stałe zagościł w mojej ofercie, ciesząc się ogromnym powodzeniem. Jego jakość tkwi przede wszystkim w wysokich parametrach stosowanego mleka, potwierdzonych licznymi certyfikatami i badaniami. Mleko kozie, w przeciwieństwie do krowiego, zawiera więcej białek serwatkowych. Białka te są mniej alergizujące od białek kazeinowych mleka krowiego, a przy tym – lepiej trawione przez ludzki organizm. Ponadto, jogurt nie zawiera cukru oraz innych substancji chemicznych. O jego niepowtarzalnym smaku decyduje ekologiczny wsad z kwiatu czarnego bzu. Podobnego wyrobu próżno szukać na sklepowych półkach przepełnionych wyrobami będącymi efektem produkcji masowej.

Serdecznie zapraszam do posmakowania moich smakołyków.

ul. abp. Jakuba Świnki 2A, Uniejów
534 354 694